Hasznos

Tisztelt Vásárlónk!

Köszönjük, hogy termékeünket választotta. Jelen kérdések gyakran felmerülnek vásárlóinktól, ezért ezekből folyamatosan bővítjük ezen oldalunkat.

Típusok: DS-KIS603-P, DS-KIS603-P-W, DS-KIS603-S, DS-KIS603-S-W, DS-KIS604-S, DS-KIS604-S-W

{1.} Hogyan kell vezetékezni?

  • (A) A kültéri és beltéri egységeket cat5 (cat6) UTP vezetékkel közvetlenül is össze lehet kötni. Ez esetben az internetre a beltéri egység Wifijén keresztül lehet csatlakozni és beállítani a távoli elérést.
  • (B) A kültéri egységet és a beltéri egységet is egy normál, informatikai switchbe csatlakoztatjuk. Ez esetben fontos:
  1. helyben kell áramot adni az egységeknek
  2. amennyiben a switch a helyi hálózathoz csatlakozik és igy kap internetet, használható a DHCP beállítás az IP címekhez (javasolt!)
  3. amennyiben a switch nem csatlakozik a helyi hálózathoz, úgy ne kapcsolja be a DHCP funkciót, mert az eszközök nem fognak IP címet kapni. (Ajánlott a gyárin hagyni őket 192.0.0.64 és 192.0.0.65)
  • (C) A kültéri egységet és a beltéri egységet is egy PoE switchbe csatlakoztatjuk. Ez esetben fontos:
  1. nem kell (nem szabad) külön áramot adni az egységeknek
  2. amennyiben a PoE switch a helyi hálózathoz csatlakozik és igy kap internetet, használható a DHCP beállítás az IP címekhez (javasolt!)
  3. amennyiben a PoE switch nem csatlakozik a helyi hálózathoz, úgy ne kapcsolja be a DHCP funkciót, mert az eszközök nem fognak IP címet kapni. (Ajánlott a gyárin hagyni őket 192.0.0.64 és 192.0.0.65). Ez esetben az internetre a beltéri egység Wifijén keresztül lehet csatlakozni és beállítani a távoli elérést.

{2.} Működik-e a beltéri egység Wifin (nem tudok UTP vezetéket odavinni)?

Igen! Fontos, hogy a kültéri és a beltéri egység is azonos hálózatba kerüljön

{3.} Működik-e a kültéri egység Wifin? https://ipkaputelefon.hu/video

Igen! Fontos, hogy a wifit adó routerben be lehessen állítani, hogy a kültéri egység mindig ugyanazt az IP címet kapja felcsatlakozáskor (DHCP reservation), különben a beltéri elveszíti vele a kapcsolatot és újra kell programozni. A beállítás lehetőségéről a router gyártójánál tud érdeklődni. FIGYELEM! Ez egy olyan funkció, ami nélkül nem fog működni stabilan a rendszer! Amennyiben lehetséges, kerüljük el a kültéri egység Wifin történő üzemeltetését, a környezeti zajok nagyban befolyásolják a stabil működést. Ami ma működik, az lehet, hogy holnap már nem fog, mert megváltozott a környezet.

{4.} Működik-e a rendszer, hogy mindkét egység Wifin csatlakozik?

Igen! Fontos, hogy a 2. ás 3 pontban leírtak együtt kell érvényesűljenek.

{5.} A csomagban lévő fehér kártyával nem nyílik a kapu.

Ez egy mesterkártya. Segítségével feltaníthatóak a rendszerhez a kártyák. Önálló használatra nem alkalmas, pótolni nem tudjuk.

{6.} Nincs meg a mesterkártya, nem tudok többé kártyákat felvenni? https://ipkaputelefon.hu/video

Mesterkártya hiányában a kültéri egység webes felületén lehetőség van felhasználók létrehozására és a kártyák beolvasására. Alapesetben is ezt a módszert javasoljuk, mivel a mesterkártyával hozzáadptt kártyák nem törölhetőek egyessével (pl elvesztés esetén), hanem resetelni szükséges. A felhasználók egyesével történő rögzítése esetén külön lehet törölni az egyes felhasználókhoz rögzített kártyákat.

{7.} Hogyan tudom resetelni a kültéri egységet?

A kültéri egység teljes helyreállítását a webes felületére belépve lehet elérni. 

{8.} Hogyan tudom resetelni a beltéri egységet?

A beltéri egységet a saját érintőképernyős menüjében ehet resetelni. A beltéri egység resetelése nincs befolyással a kültéri egységre.

{9.} Rövid a zár nyitási ideje, hol tudom beállítani?

A kültéri egység kimeneteinek idejét a kültéri egység webes felületén lehet beállítani.

{10.} Hová kell bekötni a mágneszárat?

Mágneszár bekötése

{11.} További kültéri egységek beállítása

Több kültéri egység használata esetén a hozzáadni kívánt kültéri egység webes felületére kell belépni. Az Intercom menü alatt át kell állítani az eszköz "Door Station No" számát 1-16-ig, attól függően, mennyi kültéri egység lesz a rendszerben. 0 mindig a fő kültéri egység, a másodlagos egységek 1-16 lehet. Átállítás után újraindul az eszköz, majd az Intercom menü Session Settings menüjében meg kell adni a Regisztrációs kódot és a fő kültéri egység IP címét (Main Door Startion IP)

Intercom menüSession Settings