Hikvision IP kaputelefonok

A HIKVISION IP kaputelefon rendszerei professzionális megoldást nyújtanak lakossági és irodai felhasználáshoz.

Az előre összeállított kaputelefon szettek biztosítják, hogy a megfelelő kompatibilitású termékek kerüljenek alkalmazásra. A részegységek egyenként is megvásárolhatóak, így szabadon bővíthetőek, akár több kültéri és több beltéri egységgel, akár lakásonként külön kezelve. Többlakásos kaputelefon rendszerek esetében minden lakás külön, egymástól függetlenül tudja akár mobilapplikáción keresztül, több felhasználói fiókkal kezelni a rendszert. Igény esetén a lakáson belüli és a különálló lakások egységei egymást is tudják hívni.

A videókaputelefonok a legmodernebb funkciókkal rendelkező készülékek, melyeknél alapvetően 3 (+1) félét különböztetünk meg, a "hagyományos" IP rendszert, a 2 vezetékes IP rendszert, társasházi modulárist és kapucsengőket. Melyiket válasszuk? Blogcikkért kattints ide!

Hagyományos IP rendszer (1-4 lakásig)

Az IP rendszerek abban különböznek az analóg készülékektől, hogy már digitálisan közvetítik az adatokat, köztük hangot, képet, vezérlőjeleket és "okos" eseményeket is. A kaputelefonoknál a számítógépekhez hasonlóan IP címeken keresztül kommunikálnak a rendszer elemei. A vezeték ez esetben CAT5/6 UTP, mely en keresztül a rendszerelemek egymáshoz, a helyi hálózathoz és az internethez is csatlakozhatnak. Az IP rendszerek nagy előnye, hogy akár a kamerarendszereknél alkalmazott 48V PoE tápellátás is használható. Ez esetben a rendszerelemek egy PoE képes switchhez csatlakoznak, ahonnal a tápellátás megoldható. Figyelembe kell venni, hogy mágneszár használata esetén a zárnak külön tápellátást szükséges biztosítani(típustól fggően 12V/24V AC/DC).

Egyes esetekben a kültéri egység és a beltéri egység is rendelkezik 2.4GHz-es Wifi egységgel, melyel kiváltható a vezetékezés nagy része. Ez esetben szükséges tápelátást helyben biztosítani a kültéri és a beltéri egységnek is. Vezeték nélküli rendszert csak végszükség esetén javaslunk. Mindig az a biztos ami le van vezetékelve! A Wifi hátránya, hogy csak stabil kapcsolat esetén használható jól és még ez esetben is a hálózat nagyobb Wifi terheltsége esetén megszakadhat a kapcsolat az eszközök között.

Ezen rendszerek általában 1-től 4 lakásig alkalmazhatóak. Minden lakásnak külön kezelhető az internetes felcsatlakoztatása Wifi-n keresztül, így csak a saját kapucsengőhöz tartozó hang és képfolyamot fogja elküldeni igény esetén mobiltelefonra. A Hikvision felhő használata díjmentes.

2 vezetékes IP rendszer

A 2 vezetékes rendszereket régi kaputelefonok cseréjekor javasoljuk használni. Amennyiben jó minőségű a meglévő vezeték, akkor könnyen modernizálható a rendszer. A fent említett "hagyományos" IP rendszer teljes tudását tudják a 2 vezetékes rendszerek is. Költséghatékony megoldás, ha a régi vezeték nem cserélhető ki. Figyelni kell, hogy a vezeték ne haladjon közel nagyfeszülség mellett, mert ez gondot okozhat a kapcsolatban. A 2 vezetékes rendszereknél általában van egy disztribútor egység is, melynek 24V-os tápellátást kell biztosítani és egyes esetekben az egység a tápellátást is tudja biztosítani a mágneszár felé. A disztribútor egység ellátja feszülséggel a kül- és beltéri egységeket és biztosítja a kapcsolatot a helyi hálózat felé. Szintén előny, hogy a rendszert a helyi hálózatra kapcsolva már hagyományos IP egységekkel is bővíteni tudjuk, nem szükséges a 2 vezetékes ezközöket használni. A beltéri egységet tartalmaznak Wifi csatlakozást, így az internetes csatlakoztatás innen is megoldható. A hagyomásos IP rendszerekkel megegyezően itt is díjmentesen használható a Hikvision felhő távoli elérése mobiltelefonokhoz.

Moduláris rendszer

A moduláris rendszereket 1-től több száz lakásig lehet használni. Nagyon nagy előnyük, hogy léteznek belőlük hagyományos IP és 2 vezetékes változatok és használhatóak hibridként is, vegyítve a 2 vezetékes és a hagyományos IP rendszerelemeket. A lelke a rendszernek a főegység, amely tartalmaz 1 db 2 Megapixel felbontású kamerát és egy lakáshívó nyomógombot. Ezen az egységen kerültek elhelyezésre a kommunikációs csatlakozók és a kimenetek is. 2 relékimenettel rendelkezik az eszköz így nyitható 2 különböző kapu is róla. A rendszer felületre szerelhető és sülyesztett változatban is kapható. 9 modul kapcsolódhat egymáshoz egy bejáratnál és a rendszerben meghatározott számú modulok lehetnek. A bővítés könnyen megoldható mely során csatlakoztatható kártyaolvasó, telefonkönyv, információs táblák, lakáshívó gombok, számbillentyűzet is. A kiléptetés nyomógombbal is megoldható.

Kapucsengők

Önálló működésre képes kültéri egység, mely a mobiltelefonjára jelez. Tápellátása biztosítható PoE switchről, illetve helyben 12V-os tápegységgel. Jelenleg csak 1 vandálbiztos típus kapható, melyhez utólag lehet illeszteni beltéri egységet is.

Mágneszárak

A rendszerekhez illeszthető mágneszárakról itt olvashat bővebben. https://blog.biztonsagosotthon.hu/magneszarat-de-melyiket/

Felmerülő kérdéseire szívesen válaszolunk, keressen minket bizalommal elérhetőségeinken.